RFID teknolojisi ile sistem, kurumun genel güvenliğinin sağlanmasını, personel denetiminin ekonomik, hızlı, güvenilir biçimde yapılmasını ve sağlık kuruluşundaki personelin işgücü verimliliğinin arttırılmasını amaçlar. Ayrıca yetki tanımlaması özelliği sayesinde bazı bölümlere sadece yetkililerin girebilmesi gibi sınırlayıcı özellikler sağlar.
Her Kullanıcı İçin Farklı Yetki Seviyeleri
RFID teknolojisi ile yetki gerektiren bölümlere yalnızca yetki gerektiren personelin erişimi sağlanarak; yetkisi olmayan personel, ziyaretçi ya da art niyetli kişilerden kaynaklanabilecek yaşanması mümkün olumsuz olayların önüne geçer. Sisoft Geçiş Kontrol Sistemi’nde her kullanıcı için farklı yetki seviyeleri düzenlenip, kullanıcıların hangi noktalardan, haftanın hangi günlerinde ve hangi saatlerinde geçebileceği belirlenir, tüm yapılan işlemler kontrol edilebilir, anlık ya da geçmişe dönük ayrıntılı bir şekilde sorgulanabilmektedir
RFID etiketli kartlar, yetki dahilinde tanımlı olan ünitelere giriş-çıkışı elektronik bir anahtar görevi görerek tek bir kart ile yapmayı sağlar. Personelin geçişteki durum bilgileri anında sisteme aktarılır ya da gerekli olduğunda sorgulanabilmek üzere depolanır. RFID kartlar üzerine yüksek miktarda veri depolanarak, çok sayıda bilgiye manuel müdahaleye gerek kalmadan kolayca ve sürekli olarak ulaşılmaktadır.
Tanıma Sistemi ile Tüm Geçiş Noktalarında Yetkili ve Güvenli Geçiş Sağlanır
Mifare kart üzerinde yer alan RFID (Radyo Frekanslı Tanıma Sistemleri) etiketi, belleğinde tuttuğu spesifik kimlik belirleyici sayıyı yayar. Mifare kart, okuyucuya belli bir mesafede yaklaştırıldığında radyo dalgaları ile iletişim kurar. Mifare kart, içerisinde tuttuğu benzersiz bilgiyi, okuyucu tarafından sağlanan ve antenle yayılan enerji ile birlikte; üzerinde dijital ekran bulunan okuyucuya radyo dalgaları aracılığıyla aktarır. Kart tarafından aktarılan bu bilgi, sistem tarafından alınarak Sisoft Geçiş Kontrol Sistemi Yazılımı tarafından gerekli işlemler yapılır.
Personelin Mesai Verimliliğini Ölçen Ayrıntılı Raporlar Düzenlenebilir
Sistem üzerinden; personelin çalışma ve ücretlendirme bilgileri, fazla mesai, geç giriş, erken çıkış, devamsızlıklar, izinler, puantaj gibi mesai verimliliğini ölçen raporlar alınır. Personel giriş-çıkış işlemlerini kayıt altına almanın dışında, devam kontrolleriyle de mesai içinde geçen zamanının verimliliği ölçülebilmektedir. Yemek molaları, dinlenme ve ihtiyaç zamanları gibi zamanların da denetimi sağlanabilmektedir.
Mifare Kartla Tüm Geçiş Noktalarında Güvenli Geçiş Uygulanır
Kapı giriş çıkışları, kapı bulunmayan ana geçiş noktalarında turnike gibi mekanik yapıları kullanarak yemekhane ve ameliyathane vb. ünitelerde geçiş kontrol sistemleri uygulanır. Personel, yemekhanedeki turnikeden ya da benzeri donanımdan geçerken kartını okutup, herhangi bir ücret ödemeden yemeğini yiyebilir, daha sonra ay boyunca yediği yemeklerin bedeli maaşından kesilir. Böylece yemek fişi önünde oluşan kuyrukları, fiş alma verme işlemleri ve fişlerin toplanması sırasında oluşabilecek durumların önüne geçilir.
Mifare kartlı geçiş sistemi tüm geçiş noktalarında uygulanabildiği gibi her türlü vardiyalı / vardiyasız çalışma biçimlerine de uyum sağlar. Sistem ameliyathane ve diğer ünitelerde de benzer bir işleyiş ile çalışır.
Özellikle Yüksek Personel Sayısına Sahip Sağlık Kuruluşlarında Personel Takibini Kolaylaştırır
RFID, yüksek personel sayısına sahip sağlık kuruluşlarının iş süreçlerinin manuel olarak takibinden kaynaklanacak hata oranlarını düşürür ve zaman kayıplarını önler. Bu durum özellikle yüksek personel sayısına sahip sağlık kuruluşlarında personel takibini kolaylaştırmaktadır.