PDA ve Tabletler ile İstemler Mobil Olarak Yapılır
Hekimler ve hemşireler, ameliyata girmeden önce barkod ya da RFID okuyuculu Tabletler ile hasta bileziklerini okuyarak hastayı sisteme tanıtır. SisoHBYS Ameliyat Modülü kullanılarak hastaların gerekli bilgilerine ulaşılır, yeni veri girişleri ya da sorgulamaları yapılır. PDA’lar ve tabletler aracılığıyla hastaya ait laboratuvar, röntgen, kan, ilaç gibi istemler mobil olarak yapılır, bu istemlere bağlı tüm süreçler mobil olarak takip edilebilir.
Modül Aracılığıyla Ameliyat Listesi ve Nöbet Çizelgesi Oluşturulur
SisoHBYS Ameliyathane Modülü ile konsültasyon istekleri için randevu oluşturulur, oluşturulan randevunun onay süreci takip edilir ve ameliyat sonrası bilgiler kaydedilir. Ameliyat sırasında genel ya da lokal anestezi tercihine bağlı olarak bölümler için ameliyat listesi oluşturulur. Ameliyata katılan ekibin bilgisi kaydedilir ve listeleri oluşturulur. Ameliyat ekibi, ameliyat grubuna göre listelerden otomatik olarak seçilerek oluşturulur. Modül kullanılarak ameliyathane - doğum salonlarının, anestezistlerin, hemşirelerin ve destek personelinin çalışma programı yapılarak nöbet çizelgesi oluşturulur.
Yetkili Kullanıcılar, Uygulanan Tedavinin Aşamalarını Gerçek Zamanlı Olarak Takip Edebilirler
Ameliyathane Modülü aracılığıyla; hekimler, önerdikleri tedavi uygulamalarının kontrolünü, internet erişiminin olduğu herhangi bir yerden, kişisel bilgisayarlarının yardımı ile takip edebilmektedir. Kritik durumdaki hastaların ilaç alımı, bakım ve kontrolü gibi saatlerde hastalara verilen hizmeti kontrol edebilmektedirler..
Korumacı Bir Yaklaşımla RFID Bilezikleri Takibi ile Olumsuz Olayların Önüne Geçilmektedir
Yeni doğan bebeklere ve annelerine RFID bilezikleri takılarak işlem hacmi geniş çapta olan hastanelerde karşılaşılabilecek bebeklerin karışması gibi olumsuz olayların önüne geçilir. RFID etiketi bebeklerin hastanede içerisindeki konumunu gerçek zamanlı olarak gösterir
Hastalık Kodlarına ve Hastalık Gruplarına Göre Rapor Listesi Alınabilir
Ameliyathane modülü aracılığıyla, hastaların önceki ameliyatlarına ait bilgiler çok seçenekli sorgu kriterlerine göre sorgulanabilir ve raporlanır. Yapılan ameliyatlar için tutulan kayıtlara ilişkin günlük, haftalık, aylık ve istenilen tarih dilimleri arasında çeşitli istatistikler oluşturulabilmekte ve bu istatistikler detaylı raporlar halinde kullanıcıya sunulmaktadır.
Ameliyat Malzemeleri ve İlaçlar Online İstem le Karşılanır
Ameliyat ve doğum ekibinin kullandığı malzemelere ilişkin giriş-çıkış-stok-istek işlemleri ve hizmet kayıtları yapılır. Ameliyathane ve doğum salonunda kullanılan malzemeler, malzeme deposundan otomatik olarak düşülür. Ameliyathane Modülü; Eczane Modülü ve Kan Bankası Modülü ile entegre olarak çalışır. .
Uygulanan İşlemler Ayrıntılı Bir Şekilde Görüntülenebilir
Ameliyathane modülünde, hastanın ameliyata ait ölçülen değerleri, ameliyatın seyrine ilişkin notlar ve ameliyatın sonuçları kayıt altına alınır. Ameliyathane Defteri Bilgileri; doğum salonları, anestezi birimi ve uyandırma odaları için tutulur. Ameliyat - doğum işlemleri, paket uygulama gerekliliklerine uygun ve seçimli olarak uygulanabilmektedir. Uygulanan işlemler, malzemeler, setler ve paket listeleri sistem üzerinde ayrıntılı olarak görüntülenebilmektedir.
Ameliyat veya Doğumlarda Otomatik Olarak Puan ve Fiyat Hesaplaması Yapılır
Ameliyathane - Doğum salonlarında yapılan işlemler ayrıntılı bir şekilde hastanın mali kayıtlarına yansıtılır. Yapılan tüm ameliyat ve doğumlarda otomatik olarak puan ve fiyat hesaplaması yapılır. Ameliyathane modülü kullanılarak hastane için cerrahi maliyet analizleri, vaka volüm analizleri, cerrahi verimlilik analizleri, oda kullanım analizleri ve anestezi komplikasyon oranlarının takibi için veri analizleri oluşturulur ve isteğe bağlı olarak raporlanır.
Hastanın Bilgi Akışı LCD TV'lerde Görüntülenir
Hastanın bilgi akışı ameliyathane - doğum salonunun bekleme bölümünde bulunan LCD TV'lerde görüntülenir. Gün içerisinde ameliyat olacak, olan veya olmuş hastaların durumları hasta yakınları tarafından anlık olarak bu şekilde takip edilir. Ekranda görüntülenen veriler; ameliyatı yapan operatörün, bölümün ve salonun adı; hastanın bilgileri veya doğan bebeğe ait bilgiler; ameliyatın başlangıç saati, tahmini bekleme süresi, ertelenme durumu, belirlenen ziyaretçi saatleri, yer/yön bilgileri, bilgilendirici/uyarıcı mesajlar, laboratuvar sonuç durum bildirimidir. Tüm bu bilgiler, bilgi yönetim sistemi tarafından yönetilmektedir.