Tüm işlemler tam bir düzen ve kural içinde yapılıyor
Hastalar, poliklinik kapılarının üzerine konumlandırılan LCD monitörlerden Poliklinik Adlarını, Hekim Adlarını, Sıra Numaralarını, muayene olan/olacak hastanın Ad ve Soyadlarını, Poliklinik Bilgilerini ve oturdukları yerden izleyebiliyorlar.
Belirli bir düzen içinde polikliniklere alınan hastalar, polikliniklerden ilgili servislere hasta kayıt ve kabul bölümüne gitmeden doğrudan geçebiliyorlar.
Hastalar, kiosk cihazından, Sisoft Randevu Sistemleri'nden ya da müracaat bankosundan aldıkları sıra numaralarını polikliniklerdeki kapı üstlerine konumlandırılmış LCD monitörlerinden izleyip, sıra ve süre konusunda bilgilendirilerek muayene olacakları polikliniklere yönlendiriliyorlar.
İşleyiş
Müracaat bankosuna başvuru işlemlerini yaptırmak için gelen hastalara, Sisoft Hasta Takip yazılımı tarafından anında (kuruma ilk başvuruları ise, en fazla bir dakika sürecek olan kişisel bilgilerin kaydı işleminden sonra) üzerinde sıra numarası yazılı olan barkod etiketi düzenleniyor. Barkod etiketi üzerinde, sıranın yaklaşık olarak ne zaman gelebileceği yazılarak hastalar bekleyecekleri süre konusunda bilgilendiriliyor, uyarıcı bilgiler, istatistiki bilgiler yazılıyor.
Barkod etiketlerini alan hastalar doğrudan polikliniğe gidiyor. Bekleme alanlarındaki LCD monitörlerden kendisinden önceki hastaların bilgilerini izleyerek muayene sıra numarasının ve adının görüntülenmesini bekliyor. Hastalar sıraları geldiğinde doğrudan muayene odasına giriyor.
Sisoft Monitör Uygulaması'nda hasta odaklı hizmet esas alınıyor
Standart sıramatiklerde olmayan bir yapı ile monitörlerde hastanın Muayene Sıra Numarası ile birlikte Hastanın Adı ve Soyadı, Hekimin Adı, İstatistiksel Bilgiler, hekimin hangi hastayı muayene ettiği ve sırada hangi hastanın olduğu gibi bilgiler, yatırılan hasta sayısı hangi polikliniğe kaç hastanın kayıt yaptırdığına ilişkin bilgiler ve diğer uyarıcı bilgiler görüntüleniyor.
Bilgilendirme işlemi süre ile belirlenip (Örneğin 30 sn) ekranda sürekli bilgi akışı sağlanıyor. Elektronik sıralandırma sistemi sayesinde sıralarını bekleyen hastalar, bu bilgiler doğrultusunda sıra kendilerine geldiğinde doğru polikliniklere ya da işlem noktalarına yönelerek, modern ve çağdaş bir ortamda işlemini yaptırabiliyor.
Polikliniklerden ilgili servislere doğrudan geçiliyor
Hastaların yönlendikleri birimlerde de poliklinikler önündeki aynı düzen ve kurallar geçerli oluyor. Hastalar tetkiklerini yaptırmak üzere laboratuvara, tomografiye, röntgene, ultrasona vb. gönderildiğinde, hangi birimde inceleme yapılmış ise o birime ait barkodu alıp gittiğinde, otomatik olarak sırası alınmış, hangi tahliller yapılacaksa o barkoda göre tahliller girilmiş oluyor. Bu işleyiş, hem işlemlerin hızlanmasını hem de hasta bekleme sürelerinin kısalmasını sağlıyor.
Hastaların kayıtları hekimin bilgisayarında anında gözüküyor.
Kayıt işlemlerini başarı ile sonuçlandıran hastaların bilgileri otomatik olarak hekimin bilgisayarında görüntüleniyor. Hekim tek bir tuşa basarak (F8) hastaları çağırıyor. Tek bir tuşla Muayene Sıra Numarası ile birlikte Hastanın Adı ve Soyadı, Hekimin Adı, İstatistiksel Bilgiler, hekimin hangi hastayı muayene ettiği vb. bilgiler dış monitörde yayınlanıyor.
Hastalar ve görevliler zamanı daha verimli kullanıyor.
Sisoft LCD Monitör Uygulaması sayesinde hastalar kuyruklarda beklemek yerine zamanı daha verimli bir şekilde kullanıyor. Hastanın sırası belli olduğu için başkaları alınan sıranın önüne geçemiyor. Sıra numarasını alan hastalar, isterlerse kendilerine sunulan yerleşimlerde oturarak bekliyor, isterlerse bekleme süresi içinde hastanedeki başka işlerini yapabiliyor. Hastalar ayakta, kuyrukta ve hastane içinde beklemek zorunda kalmıyor.
İşlem yapmak isteyen hastaların banko önünde yığılmasını ve görevli memura gereksiz soru ve müdahalede bulunmasını da önlüyor. Görevli personelin kağıtlarda sıra numarası vermesini engelliyor. Böylelikle görevli personelin verimi artıyor ve hata yapma olasılığı azalıyor. Görevli personel, Sisoft LCD Monitör Sistem'indeki bilgilerini izleyerek sıra takiplerini daha düzenli bir şekilde yaparak sıra işlemlerini hızlandırıyor.
Gerçek zamanlı (online) veri tabanı bağlantısı sağlıyor.
Ek bir yazılım gerektirmeyen, Sisoft Hasta Takip Yazılımı ile gerekli entegrasyon işlemlerini bünyesinde bulunduran sistem, fiziksel olarak birbirinden uzak ünitelerde (ayrı binalar, ek bina vb) online olarak veri tabanı bağlantısı kuruyor. Aralarında kilometrelerce uzaklık bulunan üniteler arasında dahi bilgi ağı (network) kurarak, monitörlerin kolayca yönetilmesini ve canlı bilgilerin gönderilebilmesini sağlıyor.
Monitörler, sağlık kuruluşunun isteğine ve gereksinmelerine göre konfigüre ediliyor. Monitörlerde gösterilecek bilgiler (frame) üzerinde her türlü grafik işlem yapılıyor, logolar ve hazır resim dosyaları düzenleniyor. polikliniklerin hizmet vermediği durumlarda tanıtım filmleri ve animasyonları yayınlanıyor.
Düşük maliyetli donanımla çalışıyor.
LCD monitör, (basit bir TV veya sıradan bir monitörden, çok işlevli gelişmiş monitörlere kadar geniş bir ürün yelpazesi kullanılabiliyor) PCI ekran kartı, hali hazırda kullanılan bilgisayar ağ yapısı (network) ve yalnızca bilgisayarlarla monitörler arasında yapılacak kablolama yeterli oluyor.
Seçilen hekimin aktivitesi monitörlerden takip edilebiliyor.
Aynı branşta birden fazla hekimin hizmet verdiği kurumlarda sıra kargaşası yaşanmaması için uygulanan Hekim Seçme Hakkı'nı kullandırmayı kolaylaştırmak için polikliniklere Sisoft LCD Monitör Uygulaması kuruluyor. Hastalar seçtikleri hekimlerin aktivitesini (kaç hastayı muayene ettiği, sırada kaç hastanın olduğunu gösteren bilgiler) monitörler aracılığı ile takip edebiliyor.
Çok amaçlı kullanım özelliği sayesinde sürekli bilgi akışı sağlanıyor.
LCD Monitörlerden; Poliklinik Adları, Hekim Adları, Hasta Oda Numaraları, Günlük poliklinik Kontenjanları, Kalan Muayene Kontenjanları, Hekimlerin Çalışma Günleri, Poliklinik Muayene Sıramatik Numaraları, Nöbet Listeleri, Yemek Listeleri, Yatan Hasta, Doğan Bebek, Ameliyat Olan Hasta Bilgileri, Giriş Çıkış saatleri, Günün Tarih ve Saati, Hava Sıcaklığı, her türlü bilgilendirici ve uyarıcı mesaj ve ilan yayınlanabiliyor ve tüm bilgiler Sisoft HBYS tarafından yönetiliyor. .
Monitörlerden reklam ve sağlık kuruluşunun duyuruları yayınlanıyor.
Monitör ekranlarının altlarında yayımlamak üzere, sağlık hizmeti veren firmaların kayan yazı şeklindeki bant reklamları ya da reklam animasyonları alınarak iş letmeye gelir sağlanıyor. Ayrıca monitörler aracılığıyla sağlık kuruluşlarının konferans, seminer, konser gibi duyuruları, uyarıcı mesaj ve haberleri de hastalara iletiliyor. Büyük ekran TV ya da plazma TV' ler bilgilendirme panosu olarak kullanılabiliyor.
Bekleme salonlarına yerleştirilen büyük ekran Tv'lerden hasta bilgileri ayrıntılı olarak görüntülenebiliyor. Sıradaki hastaların bilgilerinin görüntülenmesi, istatistiksel bilgilerin, hizmet veren polikliniklere ait bilgilerin, duyuruların yayınlanması mümkün oluyor. Dijital Bilgilendirme panolarına göre tartışmasız bir biçimde grafik üstünlük sağlıyor. Bilgisayar aracılığıyla isteniliği gibi konfügüre edilebiliyor.
Bilgi panoları ile bilgi ağı kurulabiliyor, her türlü grafik işlem yapılabiliyor, resim dosyaları görüntülenebiliyor, canlı bilgiler panolara gönderilebiliyor ve dikkat çekici animasyonlar ile çok uzak mesafelerden dahi rahatlıkla görülebiliyor
Sisoft Kiosk ve Randevu Sistemleri ile entegre bir şekilde çalışıyor
Müracaat bankosundaki görevlilerin yardıma ihtiyaç duymadan sıra numarası almak için Sisoft Kiosk Sistemi'ni kullanan hastalar, tanıtım kartlarını (Mifare Kart, Smart Kart, Manyetik Şeritli Kart vb) okutarak, barkodlarını okutarak ya da TC Kimlik Numaralarını girerek kiosk cihazından aldıkları barkod etiketi ile ilgili doğrudan polikliniklere yöneliyor. Poliklinik kapıları üzerine yerleştirilen monitörlerden kendi sıra numaralarını izliyorlar. Sisoft LCD Monitör uygulaması, tüm Sisoft Randevu Sistemleri ile entegre bir şekilde çalışıyor.
Akıllı yönlendirme sisteminden oluşuyor
Hastalara verilen Mifare Kard, Smart Kard (Akıllı Kart), Manyetik Şeritli Kart vb. tanımlayıcı donanımlar sayesinde, barkod etiketi verme bankosundaki bilgisayar, bu kartları otomatik olarak tanıyor. Hastalar bankoya gitmeden önce kendilerini sisteme tanıtmış oluyorlar. Bu sayede kolaylıkla sıra numarası alıyorlar.
Sıramatik, dijital pano vb. elektronik bilgi panosu uygulamaları ile tam entegrasyon sağlıyor. Sıramatik uygulaması ile birlikte kullanılabildiği gibi, tekil olarak da kullanmak mümkün oluyor.