example1

Bilindiği üzere, 2013 Nisan ayında HIMSS Heyeti tarafından yapılan değerlendirmede Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi Türkiye’nin ilk Kağıtsız Hastanesi olarak akredite edildi. Türkiye ile birlikte, Avrupa’da toplam 29 hastane HIMSS akreditasyon belgesine sahip.

Sağlık Bakanlığı’nın 2013-2017 Stratejik Planında “Bakanlığa ve bağlı kuruluşlarına bağlı tesislerde “dijital hastane” kavramını oluşturmak ve yaygınlaştırmak” amacı ile yapılan HIMSS Akreditasyon çalışmalarına, firmamız yazılımını kullanan 9 hastane katılmaya layık görülmüş ve HIMSS Stage 6 ve 7 dijital hastane süreçlerine dâhil edilmişlerdir.

Kurumunuz ve bağlı hastanelerinizin de Kağıtsız Hastane konseptine uygun HIMSS Akreditasyon sürecine katkı yapmaktan büyük mutluluk duyacağız. Konu ile ilgili olarak hazırlanmış Power Point Sunumu http://www.sisoft.com.tr/download/SisoftHIMSSAkreditasyon.ppt adresinde, PDF formattaki sunumu ise, http://www.sisoft.com.tr/download/SisoftHIMSSAkreditasyon.pdf adresinde görülebilmektedir.

Ülkemizde İlk ve Tek HIMSS AE Akreditasyonuna sahip firmamız ile süreçleriniz çok kısa sürede çözüme kavuşması için firmamızda lütfen Nejat Ünsal (e-posta: nejat.unsal@sisoft.com.tr tel: 530 330 6669) ile iletişime geçiniz.

     Ankara Gazi MKDH HIMSS Analytics EMRAM Stage 6 Akreditasyon Ödül Töreni


      
 
example1
 

 

     Sisoft - Habertürk Ankara Gazi MKDH - Digital & Paperless Hospital

     Sisoft - ATV Ankara Gazi MKDH - Digital & Paperless Hospital - HIMSS Avard

 

     Sisoft -- HIMSS Analytics EMRAM Stage 6-7 Akreditasyon Sunumları


  PowerPoint formatında indir. Pdf formatında indir

     HIMSS Analytics EMRAM Stage 6 Award


example1
example1

     HIMSS Analytics Akreditasyonunda Yapılması Gerekenler

 

 Herşeyden önce Sisohbys kullanılmalı 

  Network sistemi yapılandırılarak, kablosuz cihazlar için kablosuz ağ kurulumu yapılmalı, yeterli miktarda access point kurulmalı.
  Servisler ve acil için yeterli miktarda iPad ve Android cihaz temin edilerek yazılım ile entegre edilmeli. Mobil uygulamalar devreye alınmalı.
  Hekimlerin e-imza ile işlem yapabilecekleri android tablet veya mobil imza kullanımlı iPad’ler temin edilmeli.
  Laboratuvar Sistemi, HBYS ile tam entegre çalışmalı, tüm laboratuvar cihazları sisteme entegre edilmeli.
  PACS kurularak, tüm görüntüleme cihazları entegrasyona dahil olmalı. Acil, Ameliyathane gibi tüm birimlerde bulunan EKG dahil tüm izlem cihazları entegre edilmeli.
  Tıbbi dikte sistemi kurulmalı ve HBYS ile entegre edilmeli.
  Yoğun Bakım yatak başlarında bulunan monitörlerdeki vital bulguların HBYS sistemine entegrasyonu sağlanmalı.
  KIOSK sistemi ile hastaların hastane içinden sıra almaları sağlanmalı.
  Elektronik Belge Yönetim Sistemi kurulmalı, arşiv ve diğer evraklar taranarak sistem üzerinden takibi sağlanmalı. Yeterli miktarda tarayıcı (scanner) temin edilmeli.
  Hasta başı uygulama cihazları ile hem hastanın hem de doktor/hemşirenin kullanacağı android cihazlar devreye alınmalı.
  Acil servis, Doğum ve bekleme salonları için bilgilendirme amaçlı LCD TV’ler kullanılmalı.
  Kan ürün hasta eşleştirilmesi sistem üzerinden otomatik yapılmalı.
  Klinik Karar Destek Sistemi devreye alınmalı. İlaç-İlaç Alerji, İlaç-Gıda Alerji gibi destek yazılımları ile sistem oluşturulmalı. Gerekli uyarı mekanizmaları doktor ve hemşireler için kurulmalı.
  Yatan hasta ve hemşirelik işlemleri mobil ortama taşınmalı ve Stage 6-7 için Doğru Hasta / Doğru İlaç / Doğru Zaman / Doğru Doz uygulamaya dahil edilmeli.
  RFID kartlı PDKS kurulmalı, personel giriş çıkışları sistem üzerinden yapılmalı ve takip edilmeli.
  Sistem oda ve önemli ünitelere HBYS ile entegre güvenlik sistemleri kurulmalı.
  Kurum database’ine bağlı Hekim Portalı kurulmalı.
  Tele-medicine hizmeti alınacak bir sağlık kurumu tespit edilerek işbirliği yapılmalı.

     Sonuç olarak

  Sağlık Bakanlığı’nın 2013-2017 Stratejik Planında “Bakanlığa ve bağlı kuruluşlara bağlı tesislerde “Dijital Hastane” kavramını oluşturmak ve yaygınlaştırmak” amacı ile yapılan bu sürece bir çok hastane başvurmuştur.
  Sağlık Net’e veri gönderim oranı % 90 ve üzeri, online protokole veri gönderim oranı % 90 ve üzeri, MHRS gerçekleşmiş randevu oranı % 70 ve üzeri olan hastaneler başvuruda bulunmuştur.
  Firmamız yazılımını kullanan 9 hastane bu çalışmaya katılmaya layık görülmüş ve HIMSS stage 6 ve 7 dijital hastane süreçlerine dâhil edilmişler.
  2014 yılı başında İstanbul’da yapılacak olan “HIMSS TÜRKİYE-2014” ödül töreninde HIMSS stage 6 ve stage 7 kriterlerini tamamlayan kurum ve yöneticileri derecelendirilerek kamuya duyurulacaktır.