ICD 10: International Classification of Diseases, (Uluslararası Hastalık Sınıflaması) hasta ve hastane kayıtları tutmayı kolaylaştırıyor.

ICD 10 Standardı ile her hastalık için o hastalığa özgü bir kod kullanılıyor

ICD 10 (Uluslararası Hastalık Sınıflaması) kayıt tutmak ve istatistik oluşturmak için gerekli olan her hastalığın kodlanmasını mümkün kılan, detaylı dünya çapında bir kodlama ve karşılaştırmalı istatistiksel bir sınıflandırmadan (Sağlık Bakanlığı, İstatistik Kuruluşları, Hastaneler, Sosyal Sigortalar Kuruluşları, Hastalık Araştırmaları, Üniversiteler vb. kuruluşlar tarafından kullanılan) oluşuyor. ICD 10 Standardı ile her hastalık için o hastalığa özgü bir kod kullanılıyor.

ICD 10, morbidite ve mortalite kodlamasında kullanılıyor

Morbitidehastalık oranı, (belirli bir hastalık çizgisine sahip olanların, sağlam olanlara oranı) ve mortaliteölüm oranı, (bir nüfus içinde, belli bir zaman sürecinde görülen ölümlerin binde olarak ifade edilen miktarının belirlenmesinde kullanılıyor.

ICD 10, hasta ve hastane kayıtları tutmayı kolaylaştırıyor.

ICD kodlama sistemi sayesinde hasta ve hastane kayıtları doğru ve detaylı bir şekilde tutuluyor. Her türlü bilgiye ait arşiv oluşturmak ve gerektiğinde erişmek kolaylaşıyor. Kodlama sistemi sayesinde benzer vakaların tanımlanmasına da yardımcı oluyor.

Kaynak yönetiminde ve sağlık politikalarının yürütülmesinde rol oynuyor.

ICD 10, istatistik oluşturma, sağlıkla ilgili doğru ve güvenilir veri elde etmede ve bu veriler doğrultusunda uygun sağlık politikalarının yürütülmesinde hayati bir rol oynuyor.