Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English
Yalova Devlet Hastanesi Sisohbys ile HIMSS 6 Belgesini Aldı.
 

 
Sayın Sağlık Bakanımız Sayın Recep AKDAĞ’ın açılışını yaptığı HIMSS 2017 Türkiye Sağlık Bilişimi Konferansında, Bakanımız, şu anda Türkiye'de HIMSS Stage 7 seviyesinde bir, Stage 6 seviyesinde ise 16 hastanenin bulunduğunu, bu yıl içinde 20 hastanenin 7'nci, 100 hastanenin 6'ncı, geriye kalan 600 hastanenin de 5'inci seviyeye ulaşacağı yönünde hedef belirtti. HIMSS 2017 etkinliği sonrası ilk olarak bu belgeyi almaya Yalova Devlet Hastanesi hak kazanmıştır.
 
 
Bu son süreçte HİMSS 6 akreditasyon belgesini Sisohbys kullanan Yalova Devlet Hastanesi aldığı gibi, HIMSS Akreditasyonunu ülkemizde başlatan ilk HBYS firması olarak, 2013 Nisan ayında HIMSS Heyeti tarafından yapılan değerlendirmede Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi Türkiye'nin ilk Kağıtsız Hastanesi olarak akredite edilmiş ve belgesini almıştı.
 
Yalova Kamu Hastaneler Birliği  Genel Sekreteri Sayın Dr. Hakan Sezen, "Hastanemiz artık iş ve işlemlerinin dijital ortamda yapan bir hastane haline geldi." dedi. Firmamız yetkili personelleri ile gerekli fizibilite çalışmalarını da yaparak, HIMSS Stage 6/7’ ye geçiş aşamasında sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız.
 
 

 

(28.07.2017)