Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Bandırma Devlet Hastanesi, Sağlık Bilişim Zirvesi'nde En İyi Dijital Hastane Ödülüne Layık Görüldü

 

Sağlık ve bilişim dünyasını buluşturan Sağlık Bilişim Zirvesi kapsamında, bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Altın Steteskop Ödülleri" sahiplerini buldu. Ödül Töreni kapsamında Bandırma Devlet Hastanesi, En İyi Dijital Hastane Ödülü’ne layık görüldü. 8 Mayıs Cuma akşamı Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen Altın Steteskop ödül töreninde Gelişen ve yenilenen sağlık sektöründe inovasyona yönelik konsepti en iyi şekilde kurgulamış ve teknolojiyi en verimli şekilde entegre edebilen hastane olarak seçilen Bandırma Devlet Hastanesi “En İyi Dijital Hastane’’ ödülünün sahibi oldu. Ödülü, Bandırma Devlet Hastanesi adına Hastane yöneticisi ve Başhekim Uzman Doktor Muzaffer Şenveli, Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehveş Tarım'ın elinden aldı.

Etkinlik kapsamında yapılan panelde Şenveli, Bandırma Devlet Hastanesi’ni dijitalleştirmek için HIMSS sürecinde yaptıklarını anlattı. Şenveli konuşmasında, özverili bir çalışmanın ardından hastanemiz Mart 2015 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilen HIMSS Turkey etkinliğinde HIMSS Emram Stage 6 ile akredite edildi dedi.

Sağlık ve bilişim dünyasının liderlerini bir araya getiren bir organizasyon niteliğinde olan 3.Uluslararası Sağlık Bilişim Zirvesi, 8-9 Mayıs tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Sektörün gündemini ve geleceğini belirleyen zirvede, sağlık bilişimi alanında dünyadaki yeni gelişmeler, sağlık ve bilişim sektörü profesyonelleri ile paylaşıldı.

Sağlık Bilişimi alanındaki ulusal ve uluslararası tecrübesiyle sektöreyön veren Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri etkinliğin Gümüş Sponsoru olarak organizasyonu destekledi. Etkinlik kapsamında kurulan “Dijital Hastane Platformu” nda Sisoft'un web tabanlı yazılımları, mobil uygulamaları ile Hasta Gözlem & Eğlence Arayüzü uygulaması Sisopmi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Sağlık Bilişim Derneği'nin Başkanı Yasin Keleş, Türkiye’de artık sağlık sektörünün dönüşüme tabi olduğunu ve tüm hizmetlerin dijital bir yapılanma ile sağlanacağını söyledi. Keleş, 'Sağlık sektörü dönüşüyor. İnsan eli ile verilen sağlık hizmetler yerini, dijital teknolojiler ve robotlara bırakıyor. Şu anda 200-300 yatak kapasitesi ile hizmet veren hastaneler, yakın bir zamanda kurulan büyükşehir hastaneleri 5 bin yatak kapasitesine ulaşacak. Günlük poliklinik sayısı da 50-60 bin olacak. Bu durumda hastanecilik hizmetlerinin insan gücü ile verilmesi neredeyse imkansız hale gelecek. İnsan eli ile mümkün olmayan hizmetler; kontrol, takip ve monitörize eden teknik cihazlarla yapılacak' dedi.

Dijital Hastane Platformu'nun ünlü konuğu, Memorial Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, hasta ile doktorun ülkelerarası iletişimini sağlayan hasta vizit robotu ilk kez denedi. 'Yeni teknolojilerin önemli bir bölümünü oluşturan robotlar sayesinde artık doktor, iyi olacak hastanın ayağına gelecek' diyen Prof. Dr. Sönmez, hasta ile doktor arasındaki sürekli iletişim kurabilen, hastanın durumunu anlık takibini sağlayan ve doktora hassas teşhis ayrıcalığı sunabilen teknolojilerin, gelecekte sağlık sektöründe çok önemli bir yer tutacağını söyledi.

Etkinliğin ilk gününde Sisoft Genel Müdür yardımcısı Dr. Nejat Çakmak yaptığı Kent Hastaneleri Konsolidasyonu ve Zincir Hastane Çözümleri konulu sunumunda Sisoft’un merkezi yapıda hastaneleri tek çatı altında nasıl birleştirdiklerini anlattı. Aynı gün etkinlik kapsamında Cibali salonunda yapılan Sisoft sunumunun ardından yapılan çekilişle iki şanslı kişiye iPad hediye edildi.

9 Mayıs Cuma günü Medipol Sağlık Grubu Bilgi Sistemleri Müdürü Osman Erengül’ün moderatörlüğündeki HBYS ve Entegre Çözümler isimli panelde Sisoft’un Bulutta HBYS Çözümleri anlatıldı.
 
(11.05.2015)