Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisopmi, TESİD Yenilikçi Ürün Ödülü İle Bir Kez Daha Ödüllendirildi

21 Aralık Cuma günü Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Salonu'nda Türk Elektronik Sanayileri Derneği (TESİD) tarafından onbirincisi düzenlenen TESİD Yenilikçilik Yaratıcılık Ödülleri sahiplerini buldu.
 
T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın son anda değişen programı sebebiyle Diyarbakır'a gitmesinden dolayı açılış konuşmalarını TESİD Yönetim Kurulu Başkanı C. Müjdat Altay, TESİD Genel Sekreteri Enver İBEK, Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lale Akarun ve BTK Başkanı Dr. Tayfun Acarer'in yaptığı ödül töreninde, Büyük Firma kategorisinde ve KOBİ kategorisinde finale kalan firmalar ödüllerini aldılar.
 
TESİD Yönetim Kurulu Başkanı, bu yıl 100. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nün özel ödülünün de yer aldığı yarışmanın, sektörün desteğiyle gerçekleşebildiğini belirterek bu yılın sponsorları Aselsan, Avea, İnform, Netaş, TTGV, TTNet, Turkcell ve Vodafone'a teşekkür etti.


BTK Başkanı Acarer ise, Ar-Ge fonu uygulamasına ilişkin bilgiler vererek, 2009 yılında çıkan 5809 sayılı Elektronik Haberleşme Kanunu'nda düzenlenen Ar-Ge Fonu'nun dikkatlerden kaçtığını ve etkisinin bu yılbaşında hissedilmeye başlanılacağını belirtti. Ayrıca Acarer “Teknoparklar amacından sapmıştır. Teknoparklar bir ticari kuruluş haline dönüşmüştür. Bu konunun tekrar değerlendirilmesi lazım” dedi. Teknopark uygulamalarında istenilen noktadan uzaklaşıldığını belirten Acarer, metrekare birim fiyatlarının çok yüksek olduğunu da dile getirdi.

 
Ar-Ge'ye büyük önem veren ve son yıllarda yatırımlarının çoğunluğunu Ar-Ge'ye ayıran Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri'nin Sisopmi (Hasta Gözlem - Eğlence Arayüzü) ürünü KOBİ dalında "Yenilikçi Ürün Ödülü" ne layık görüldü. Ödülü, Sisoft Genel Müdürü Ömer Siso aldı. Yine ODTÜ Teknokent firması olan FiberLast ise 25 W Nanosaniye Atımlı Fiber Lazer projesiyle "Yaratıcı Fikir Ödülü" dalında ödüle layık görüldü. KOBİ dalında Yenilikçiliğin Ticarileştirilmesi Ödülü ise O2KS Optik Kalite Kontrol Sistemi projesi ile E3TAM firmasının oldu.
 
TESİD'in Boğiziçi Üniversitesi'nde düzenlenen “Yeni-likçilik ve Yaratıcılık Ödülleri” töreninde “Boğaziçi Üniversitesi Jüri Özel Ödülü”nü Akıllı Mobil İletişim Merkezi ürünüyle Argela alırken, “Büyük Firma” dalında ödülleri ASELSAN (4900 Atlas Sayısal Haritalı El Telsizi), Arçelik (Ankastre Mutfaklar için Endüksiyon Ocak) ve HAVELSAN (Gemi Bilgi Dağıtım Sistemi) kazandı.
(08.06.2013)