Sisoft 1. Bilişim Teknolojileri Standartları Konferansı'nda
TSE
tarafından düzenlenen “1. Bilişim
Teknolojileri Standartları Konferansı” 5 Aralık 2012 tarihinde Rixos Grand
Ankara Otel’de gerçekleştirildi. Bilişim teknolojileri standartlarına yönelik
bilgilendirmeyi yaygılaştırmak, güvenli yazılım konusunda kullanıcıları
bilinçlendirmek ve bu alandaki yeni gelişmeleri paylaşmak amaçlı
gerçekleştirilen konferansa TSE Başkanı Hulusi Şentürk, AK Parti Kahramanmaraş
Milletvekili Yıldırım Mehmet
Ramazanoğlu, TSE Genel Sekreteri Üzeyir Karagöz, Hacettepe Üniversitesi
Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hayri Sever, özel sektörün temsilcileri ve çok sayıda
akademisyen katıldı. Açılış konuşmasını yapan TSE Başkanı Şentürk, günümüzde savaşların topla tüfekle değil, ülkelerin bilgi sistemleri hedef alınarak yapıldığını belirterek, bunların siber savaş olarak adlandırıldığını söyledi. Dünyada artık siber saldırı, siber savunma, siber kalkan gibi terimlerin kullanıldığını ifade eden Şentürk, uzaktan kontrol edilen elektronik cihazlarla insan hayatının da uzaktan kontrol edilir olduğunu dile getirdi.
Türkiye’de standartları belirlemeden Ar-Ge yapmanın yanlış olduğunu kaydeden Şentürk, “Ne kadar Ar-Ge, inovasyon, girişimcilik yaparsanız yapın belli standartlara ulaşamadığınız sürece hedefe varamazsınız” diye konuştu.
Bilişim sektöründe standartları TSE’nin yapmasının yanlış olduğunu belirten Şentürk, “TSE, standartlar konusunda gerekli sekretarya desteğini vermek, gerekli organizasyonu yapmakla sorumludur. Bu standartları yapmak ilgili kurumların ve özel sektörün katılımıyla gerçekleştirilir. Bizim sizin adınıza bilişim standartları belirlememiz ne kadar yanlışsa, diğer alanlar içinde aynı şey geçerlidir” ifadesini kullandı.
TSE Başkanı Şentürk, her üretimde standartları yakalamanın yeterli olmayacağına hatırlatarak, Türkiye’nin standartları belirleyen bir ülke konumuna gelmesi gerektiğini bildirdi. 2023 vizyonu doğrultusunda katma değeri yüksek sanayiye ihtiyacın olduğunu dile getiren Şentürk, “Özgün projeler geliştirmek, bununla yetinmeyip söz konusu projelerin uluslar arası standart olarak kabul edilmesini sağlamak gerekir. Bunu başaramayan ülkeler taşeron ülke konumundan bir adım öteye gidemez” dedi.
Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Ömer Siso “Sağlık Bilişimi Reformu ve Sisoft Kağıtsız Hastane Çözümleri isimli sunumu ile Sağlık Bilişiminin bu gününü ve Ankara Gazi Devlet Hastanesi başta olmak üzere kağıtsız hastane uygulamalarını anlattı.
Etkinlik sonunda Sisoft sponsorluğunda yapılan iPad çekilişinde 3 adet new iPad, TSE Sektörel Belgelendirme Grup Başkanı Sayın Fatih Çetin, Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Standart ve Akreditasyon Daire Başkanı Sayın Dr. Mahir Ülgü ve Sisoft Genel Müdürü Ömer Siso tarafından talihlilere verildi.
|