Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

2.Ulusal mDevlet Konferansı

2.Ulusal mDevlet Konferansı, “e-Devlet'ten Mobil Devlet'e Geçiş Stratejileri” teması ile Uluslararası Mobil Devlet Konsorsiyumu (Mobile Government Consortium International-mGCI) tarafından 6-7 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmalarını, CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu,  AKP İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ve konferansın ana sponsoru Avea'nın Genel Müdürü Erkan Akdemir yaptı. Konferansta Türkiye'deki mobil devlet uygulamalarının gelişimi, yol haritası ve stratejiler kamu ve özel sektörden konunun uzmanları tarafından değerlendirildi.  Konferansın açılışında konuşan Okan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gonca Telli, Türkiye'de mobil devlet çalışmalarının kısa bir süre önce başlamasına karşın 10 yıllık bir yol alındığını belirtti.

 

            Uluslararası Mobil Devlet Konsorsiyumu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kushchu konuşmasında, merkezi ve yerel yönetimlerin, mobil teknolojileri kullanarak halka daha iyi hizmet sunabilmesine imkan tanıyan ve hayatın her alanında kamu kurumları ile işleri hızlı ve kolay yapmayı sağlayan Mobil Devlet'in, kamu kurumlarının modernleşmesine de büyük katkı sağladığını ifade etti.

 

            Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı Doç. Dr. Turhan Menteş konuşmasında, ''Mobil Devlet'' kavramının Türk malı olduğunu belirterek,Türkiye'nin ''e-Devlet'' konusunda geldiği noktanın birçok Avrupa ülkesinden daha iyi bir durumda olduğunu aktardı.

(22.06.2010)