Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Çözüm Kiosk Sistemi Hastaların Hizmetinde

Firmamızın ODTÜ-Teknokent Ar-Ge birimi tarafından tasarlanan ve geliştirilen Çözüm Kiosk Sistemi Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde yaygınlaşmaya devam ediyor.  Hastanelerimizin kullanımına sunulan Çözüm Otomatik Hasta Kayıt ve Laboratuar Sonuç Cihazı pek çok hastaneden sonra son olarak, Erzurum Palandöken hastanesinde de hastaların kullanımına sunuldu. Kurumun http://www.palandokendh.gov.tr adresinde de hastaların bilgilendirilmesine yönelik ek bilgilerle sunulan Kiosk sistemi, yerel basında ve Doğu Tv'de yayımlandı.

 

Çözüm Kiosk Sistemi'nin daha önce Çanakkale Devlet Hastanesi, Kahrmanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi, Akhisar A.Naili Erdem Devlet Hastanesi, Bafra Kızılırmak Devlet Hastanesi, Silivri Prof. Dr. N.Ayanoğlu Devlet Hastanesi, Malatya Beydağı Devlet Hastanesi ve son olarak Niğde Devlet Hastanesi'nde kullanılmıştı.

Çözüm Kiosk Sistemi, hastaların kayıt işlemleri kolaylaştırırken, uzun kuyruklar önünde beklemelerini önleniyor. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde hızla yaygınlaşmaya başlayan sistem, hastaların bankolarındaki görevlilerin yardımlarına ihtiyaç duymaksızın, istediği poliklinikten ve doktordan sıra numarası almasını, SSK ve BAĞ-KUR, Emekli Sandığı ve Yeşil Kart hastalarının muayene kaydı yapılmadan önce provizyon işlemlerinin yapılmasını  sağlıyor (Kiosk Kitapçığının PDF formatlı kopyasını indirmek için tıklayınız) .

Çözüm Kiosk Sistemi sıra numarasının hızlı ve düzenli bir şekilde alınmasının yanı sıra farklı amaçlar için kullanılabilecek esnek bir yapıda tasarlandı:

Çözüm Kiosk Sistemi sayesinde, kurum personelinin giriş ve çıkış hareketleri kontrol edilebilirken, performans değerlendirmelerinin yapabilmesini sağlıyor.

Doğum salonu, Ameliyathane, Özel Oda vs. birimlere yerleştirilen özel kameralar ile alınan görüntülerin hasta yakınları tarafından on-line izlenmesi, ameliyata giren hastanın son durumu hakkında bilgilerin verilmesi sağlanabiliyor.

 

Hastane idaresinin ve personelinin öz geçmiş, özel yazıhane adres ve telefonları, hastane iç ve dış telefon numaralarını, yayınlayabiliyor.

Haftalık gazete yayını, Hasta Şikayet Kutusu ya da  anket amaçlı olarak kullanılabiliyor.

 

Servislerin, polikliniklerin ve idari birimlerin krokisi gösterilerek hastaların aradıkları yerleri daha kısa sürede bulabilmeleri sağlanabiliyor.

·Sağlık Kurulu Raporu, Ultrason raporları, Laboratuar sonuçları vs. gibi sonuçların hazır olup olmadıklarının gösterilmesi için kullanılabiliyor.

 

Basında Yer alan Film için Tıklayınız .

(18.12.2005)