Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Çözüm Programlarında Ortak Özellikler

1.Sql İşlemleri; Tüm Çözüm Otomasyon yazılımlarında  kullanıcıların yetki düzeyine göre yardımcı işlemler menüsünde (F9) SQL İşlemleri bulunmaktadır. Burada kullanıcı tüm tablolar üzerinde SQL Sorgulama dilinin Tüm Komutlarını kullanarak sorgu oluşturabilmektedirler.

Oluşturalan sorguların sonuçları MS EXCELL, MS WORD , TEXT, PARADOX, DBASE formatlarında kaydedilebilecek araçlara sahiptir.

Guruplar oluşturularak yapılan sorgu sonuçları grafik tabloya dönüştürülmektedir. Örneğin Personelin Cinsiyet durumları grafiksel olarak görüntülenmek isteniyorsa 'SELECT CINSIYET,COUNT(*) FROM PERSONEL GROUP BY CINSIYET' sorgu satırını yazdıktan sonra CTRL + E tuşunu kullanarak sonuçlandırıp CTRL + G tuşu ile de grafik tablosu alınabilir.

2.Makro Tuşlar; Tüm modüllerde, yazım editöründe bazı metinler için kısa yol tuşları tanımlanabilir. Örneğin; Eczane bölümüde Depo Eczanesinden Dahiliye Servisine düzenlenen çıkış fişlerinin açıklamasına sürekli 'Dahiliye Servisinin İlaç İstemleri'  yazılıyorsa vb.

Makro tanımlarda makro tuş kombinasyonu atayarak (CTRL+ALT+D gibi) istenilen yerde istenen metin otomatik olarak yazdırılabilir,

Her hangi bir kullanıcı Çözüm yazılımları dışında kullandıkları farklı yazılımlar var ise programdan çıkmadan makro tuşları atayarak bunların çalışmasını sağlayabilir.

Ayrıca Ctrl+Alt+C tuşu ile hesap makinesi, +F tuşu ile giden faxlar vb. görüntülenebilir,

3. Sözlük; Tüm modüller Çözüm Otomasyon Sisteminde oluşturulmuş İngilizce/Türkçe sözlük veritabanı bulunmaktadır.

Programlar içinde her hangi bir yerde iken (ctrl + alt + s) tuşlarını kullanarak sözcük arama ekranını açabilirsiniz.

4.Fax - mail; Tüm kullanıcılar Evrak Takip ile entegre olan kurum veya kullancıya gelen fax ve elektronik postaları (e-mail)  yetki düzeylerine göre (ctrl + shift + f) tuşlarını kullanarak görebilirler.

5. Yedekleme; Tüm modüllerde sistem yada program yetkilisi yedekleme işlemlerini yapabilir. Ayrıca DataBase yedekleme için zamanlanmış görev tanımlayabilir. İstenilen Tarih ve Saat' de yedekleme  işlemi yapılabilir.

6.Yazım Editörü; Her kullanıcı için özel yazışmalarını yapacağı yazım editörü. Tüm yazışmalar  kullanıcı bazlı veri tabanında saklanır. Her Kullanıcı kendi yazışmasını istediği zaman görebilir.

7.Kullanıcı Tanımlı Rapor; Her kullanıcı kendine göre; SQL Sorgulama dilini kullarak ve Kriter bilgilerini tanımlayarak rapor sorgu komutunu hazırlar.

Hazırlanan rapor sorgu komutundaki tüm veri alanları dizayn içinde kullanılabilir.

Rapor dizaynında; kullanılan veri alanları  dışında program içerisindeki  tüm tablolar  ve kullanıcı tanımlı ifadeler kullanılabilir.

8.Kullanıcı Tanımlı Grafik; SQL Sorgulama dilini kullanarak group by ifadesi ile hazırlanan sayfalar grafiksel biçimde görüntülebilir.

Hazırlanan tüm rapor dizaynları kullanıcı bazlıdır.

Birbirinden farklı 9 ayrı tarzda grafik tablo çıkarılabilir. (Pasta, çubuk vb.)

9. Kayıt Sorgu Formları; Veri tabanında yer alan kayıtların belirlenen sql ifadeleri eşliğinde sorgulanması ve sorgu sonuçlarından istenilen kaydın seçilmesi ve düzeltilmesi amacıyla kullanılır.

Yapı ve dizayn tamamen parametriktir. (kullanıcı tanımlı)

Sorgu sonuçları yazıcıya yazdırılabileceği gibi tablo ya da excell dosyası olarak da kaydedilebilir.

10. Silinen ya da iptal edilen kayıtlar;   9.maddede anlatılan formlarda silinen/değişen kayıtları sorgula seçeneği işaretlenirse, iptal edilen ya da değiştirilen kayıtlar sorgulanır. Sorguda kimin hangi kaydı hangi tarihte değiştirdiği ya da iptal ettiği görüntülenir.