Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English
Genç Devlet Hastanesi Sisohbys ile HIMSS 6 Belgesini Aldı.
 

 
Sağlık Bakanlığı, HIMSS ve Medipol Üniversitesi arasında imzalanan protokolle hastanelerin EMRAM seviye 6 - seviye 7 hedeflerine ulaşılabilmesi için ‘Dijital Hastane Değerlendirme Sistemi’ kapsamında yerinde yapılan incelemede Genç Devlet Hastanesi, Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek ‘EMRAM Seviye 6’ kriterlerini karşıladığı belirtildi.
 
Hastanede yerinde yapılan inceleme sonrası değerlendirme ile ilgili rapor yayınlayan İstanbul Medipol Üniversitesi üyesi HIMMS Türkiye Koordinatörü Suna Kırdağ Mahir, hastanenin yönetim ve klinik personelinin dijitalleşme yolunda iyileştirme ve gelişme için göstermiş oldukları çabalar için teşekkür etti. Değerlendirme sonrası konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Genç Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Nurullah Davran, hastanenin dijitalleşme yolunda ‘EMRAM Seviye 6’ için verdiği mücadelede HIMSS Analitik ekiplerince yerinde inceleyerek pratikte başarılı olduğunu kanıtladı. Bundan sonra son seviye olan ‘Seviye 7’ için mücadele edeceklerini ifade eden Davran; “Sağlık Bakanlığı Medipol Üniversitesi ve HIMSS işbirliğin de yürütülen dijital hastane değerlendirme çalışmaları kapsamında Medipol Üniversitesi temsilcileri tarafından 10 Ekim 2017 tarihinde Hastanemize yerinde değerlendirme ziyareti gerçekleştirilmiştir. Hastanemiz, ‘EMRAM Seviye 6’ kriterlerini karşıladığını pratikte başarılı bir şekilde göstermiş ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin ilk ve tek, Seviye 6'daki hastane olarak tanınmaya hak kazanmıştır. Çalışmalarda emeği geçen Bingöl kamu Hastaneleri Genel Sekreterimize, hastanemizin başhekimine, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Özkan Gündüz ve sağlık ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.
 
HIMSS Akreditasyonunu ülkemizde başlatan ilk HBYS firması olarak, 2013 Nisan ayında HIMSS Heyeti tarafından yapılan değerlendirmede Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi Türkiye'nin ilk Kağıtsız Hastanesi olarak akredite edilmiş ve belgesini almıştı. Ardından sırayla; Erdemli, Bandırma, Yalova, Didim ve son olarak Genç Devlet Hastanesi ile toplam 6 Hastanemiz Sisohbys kullanarak HIMSS akreditasyonuna hak kazanan hastane oldu.
 
Firmamız yetkili personelleri ile gerekli fizibilite çalışmalarını da yaparak, HIMSS Stage 6/7’ ye geçiş aşamasında sizlere hizmet vermekten mutluluk duyarız.
 

  

(16.10.2017)