Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English
        Sisoft PAKMEDICA Medikal, Sağlık Fuarında
 

Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri olarak, 28 - 30 Eylül tarihleri arasında Pakistan Lahore’de düzenlenen “PAKMEDICA Medikal, Sağlık Fuarı” katıldık.
 
PAKMEDICA Medikal ve Sağlık Fuarı & Pakistan-Türkiye Sağlık İşbirliği Forumu, Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif ve TBMM Van Milletvekili Burhan Kayatürk’ün katılımı ile 28 Eylül Perşembe günü açıldı.
 
Açılışta konuşan ve Pakistan ile Türkiye arasında işbirliğini hedefleyen böyle bir etkinlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Pakistan Pencap Eyaleti Başbakanı Şahbaz Şerif, Türkiye ile sağlık alanında yapmış oldukları çalışmalara ilişkin      “Türkiye ile sağlık alanında işbirliği süreçlerimiz başladı ve devam ediyor. Sağlıkta yeniden yapılanma sürecinde Türkiye, gerek hastanelerimiz, gerek hastane sağlık personelimizin eğitimi olsun her türlü aşamada bizlerle birlikte oldu. Bundan sonra da     Pakistan Türkiye işbirliğini ve kardeşliğini çok daha değerli noktalara getirecek olan ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Pakistan’ın sağlıkta dönüşüm hareketinde Türkiye’nin tüm deneyimlerini paylaşacağı ve geleceğe yönelik projelerde        yanında olacağını ifade eden TBMM Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise “Pakistan Pencap Eyaletinin tüm vatandaşlarına sunduğu ‘genele yayılmış’, ‘kaliteli’ ve ‘sürdürülebilir’ bir sağlık hizmeti hedeflerine ulaşmasında Türkiye’nin ve Türk firmaların      büyük  ölçüde katkı sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
PAKMEDICA Medikal ve Sağlık Fuarı & Pakistan-Türkiye Sağlık İşbirliği Forumunda Havelsan ve Sisoft, Sağlık Bakanlığı ile anlaşma imzaladı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, T.C. Milletvekili Burhan Kayatürk, Lahor Elçimiz Serdar Deniz, DEİK Pakistan Türkiye Başkanı Atilla Demir Yerlikaya ve Pencap Sağlık Bakanlığından Dr. Hasan Çağıl’ın huzurlarında Pakistan Bakanları ile 39 Türk firmasının katılımı ile imzalandı.
 
 

 
(05.10.2017)