Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English
       Sisoft HealthSumex 2016 Ankara'da
 
      

       Sisoft Sağlık Bilgi Sistemleri, 19-21 Ekim 2016'da JW Marriott, Ankara otelinde gerçekleşen sağlık turizmi ve zirvesi HealthSumex'16 etkinliğine gümüş sponsor olarak 7 nolu stantında sektör profesyonellerini ağırladı.
 
       Üç gün süren fuarının açılışında Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, KKTC Sağlık Bakanı Dr. Faiz Sucuoğlu, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Sağlık Bakanlığı Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş’ün yanı sıra sektörün önde gelen isimleri yer aldı. 40 ülkeden 300’ün üstünde sektör temsilcisinin katıldığı fuarda konuşan Bakan Nabi Avcı, Türkiye’nin büyük bir jeotermal potansiyele sahip olduğunu ve bunun da alternatif turizm türlerinden sağlık ve termal turizm konusunda önemli olduğunu belirtti. Avcı, bu kaynakların değerlendirilmesi konusunda gerekli çalışmaların başladığını aktardı.
 
       Sisoft olarak biz de sağlık turizmine ne gibi katkılar sağlayabileceğimiz konusunda sektör profesyonelleri ile B2B görüşmelerimizi yaptık. Stant alanımızı ziyaret eden yüzlerce kişiye sektörel çözümlerimizi, teknolojide ulaştığımız seviyemizi, web tabanlı HBYS yazılımımız Sisohbys ürünümüzü, hastane yönetimi için mobil yazılımımız Sisomobile'ı ayrıca hasta eğlence, oda kontrol ve doktor bilgilendirme çözümü olan Sisopmi mobil ürünümüzü tanıttık.
 
       Panel'de sunumunu gerçekleştiren genel müdürümüz Ömer SİSO, sağlık turizmini teknolojinin bir adım ötesine taşıyacak proje çalışmalarını anlattı. Bu bağlamda, hayatın her alanında kritik bir öneme sahip olan yazılım sektörünün de, sağlık turizmi için de ne kadar önemli olduğu konusuna vurgu yaptı.
 
      

(24.10.2016)