Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

Sisoft III. Zeka ve Yetenek Kongresi'nde

 

     Türkiye Zeka Vakfı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi işbirliğiyle yapılan “III. Zeka ve Yetenek Kongresi”, 24 - 25 Ekim 2015 tarihlerinde, Ankara’da, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezinde toplanıyor.
 
     Kongrenin ilgi çeken isimleri arasında; New York Üniversitesinden Davranışbilim ve İstatikçi Doç. Dr. Selçuk Şirin "Önce Tahayyül", Gazeteci / Yazar Ahmet Mümtaz İdil "Zekâ Mozart mıdır, Einstein mı?", Akademisyen Prof. Dr. Belma Tuğrul “Kırmızı Işık, Yeşil Işık”, Yazar Enver Aysever “Zeka’Yaratıcılık Sorduğum Sorudan Anlaşılır” isimli konuşmalarıyla anahtar oturumları temsil edecekler. Açılış konuşmasını ulusal ve uluslar arası alanda zeka oyunlarıyla tanınan, Türkiye Zeka Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı’nın yapacağı kongrenin davetli konuşmacıları arasında; eğitim alanında sıra dışı görüşleriyle dikkat çeken Hürriyet Gazetesi yazarlarından Dr.Özgür Bolat “Zeka Tek Başına Neden Yeterli Değil? Yetenek Gerçekte Nasıl Gelişir?” ve beyin cinsiyeti alanının en önemli ismi Dr. Serkan Karaismailoğlu ile “Zekanın Cinsiyeti Olur mu?” başlıklarıyla zeka ve yetenek kavramlarında bireysel ve toplumsal ilişkimizi zorlayacak konuşmalar yer alacak.
 
     Kongre oturumlarına renk katacak iki önemli isim ise Yazar Murat Menteş ile Uzman eczacı, dilbilimci ve felsefeci Anooshirvan Miandji olacak…
 
     Üstün zekalı, üstün yetenekli bireylerin tespit edilmesi, desteklenmesi ve izlenmesine ilişkin sorun ve önlemlerin toplu olarak ele alındığı Zeka ve Yetenek Kongrelerinin üçüncüsünde de önceki iki kongrede olduğu gibi, konuya ilişkin dünya ve ülke ölçeğindeki gelişmeler izlenecek ve yine çok taraflı tartışma zeminleri oluşturulacak.
 

 
     Sisoft, III. Zeka ve Yetenek Kongresi’nde Atölye Sposoru olarak yer alacak.
 
     Etkinlik programı için tıklayınız.
(05.10.2015)