Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

YUPASS İşlemleri Hakkında

Masaüstü (Delphi)

1. Masaüstü SisoHbys (Delphi) Versiyon 6.3.2.29 ve üstü sürüm kullanmanız gerekmektedir.

2. Yurt Dışı Sigortalılarına ait açmış olduğunuz kurumun, "Kurum Kart Tanımları" bölümünde yer alan Provizyon kısmının "Sor" olarak belirtilmesi gerekilmektedir.


3. Hastayı kayıt esnasında; Hasta Kartı üzerindeki Yurt Dışı sekmesinde yer alan "İşlem Türü" ve "YUPASS No" bölümlerinin doldurulması gerekmektedir (Bu bölümde yer alan Uyruğu ve Ülke bölümlerini de istatistiksel açıdan doldurmanızda fayda vardır).


4. İlgili bölümleri doldurduktan sonra hastanın kurumunu ayarladığınız kurumu seçiniz ve kayıt işleminde meduladan takibini alıp kayıt işlemi gerçekleşecektir.

Web Uygulaması

 

1. WebHbys versiyon 719 ve üstü sürüm kullanmanız gerekmektedir.

2. Kontrol Paneli > Sistem Durumu > Sisoft Tablo Kontrol bölümünden "Bakım Çalıştır" işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Bu bölümde bakım işlemi bittikten sonra "HYDISI Tablosunun” oluşup oluşmadığını kontrol ediniz. Eğer ilgili tablo oluşmamış olur ise bakım işlemini tekrardan başlatmanız gerekmektedir.


3. Yurt dışı sigortalılarına ait açmış olduğunuz kurumun, "Kurum Kart Tanımları" bölümünde yer alan provizyon kısmının "Sor" olarak belirtilmesi gerekmektedir.


4. Hastayı kayıt esnasında; hasta kayıt formunda (hasta kayıt işlemleri bölümünde yer alan ‘Yeni Hasta Kayıt’ butonu ile açılan form) “Yurt Dışı” sekmesinde yer alan "İşlem Türü" ve "YUPASS No" bölümlerinin doldurulması gerekilmektedir (Bu bölümde yer alan Uyruğu ve Ülke bölümlerini de istatistiksel açıdan doldurmanızda fayda vardır).


5. İlgili bölümleri doldurduktan sonra hastanın kurumunu ayarladığınız kurum seçiniz ve kayıt işleminde meduladan takibini alıp kayıt işlemi gerçekleşecektir.

(04.04.2014)