Sağlık ve Bilişimde Objektif Haber

  English

SSYV Özel Dirimsel Tıp Merkezi Açıldı

 

1983 yılından bu yana Türkiye’nin her yanında pek çok sağlık kuruluşunun çalışmalarını destekleyen ve gelişmesine katkıda bulunan, Sağlık Bakanlığı’na 170 milyon ABD dolar destek sağlayan SSYV (Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı), DTM (Dirimsel Tıp Merkezi)’ ni Ankara’ da hizmete sundu.

 

Modern tıbbi teknoloji ile donatılan DTM’de, tomografi, mamografi, kemik mineral dansinometrisi, panoromik diş röntgeni, endoskopi, jinekolojik ultrason bulunuyor. DTM ayrıca, göz, kardiyografi, akciğer fonksiyonları ölçümü, holter monitörizasyonu, kan basıncı monitörizasyonu, bilgisayarlı cilt beni değerlendirmesi olanaklarına da sahip. DTM’de genel cerrahi, jinekoloji, üroloji, ortopedi ve travmatoloji, KBB ile göz hastalıklarıyla ilgili cerrahi müdahaleler yapılabiliyor. DTM’de 17 uzman hekim, 1 diş hekimi, 6 acil hekimi, 23 hekim dışı sağlık personeli, 42 idari personel ile 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti veriliyor.

            DTM’de internet ve telefon altyapısı ile hasta bilgileri, muhasebe, görüntü ve laboratuar sistemlerini bir program altında bağlayarak beraberce çalışma olasılığını sağlayabilme kapasitesinde, ileri teknoloji ürünü bilgi işlem ünitesi bulunuyor. DTM’i Çözüm HBYS modüllerini kullanıyor. DTM’inin bilgi işlem ünitesine gösterdiği önem, özel hastaneler, tıp merkezleri, poliklinikler vb. kamu kuruluşları dışında sağlık hizmeti veren kuruluşlar açısından önem taşıyor.

 

            DTM’nin kullandığı programlar Türk Telekom Merkez Polikliniği, LÖSEV, Mağusa Özel Yaşam Hastanesi, Erzurum Kızılay Tıp Merkezi, Van Tıp Merkezi, K.Maraş Özel Hayat Hastanesi, K.Maraş MOSTAŞ, K.Maraş Vatan Tıp Merkezi, Özel Tatvan Hastanesi, Özel Tatvan Tıp Merkezi, Ana Sultan Sağlık Hizmetleri’nde kullanılıyor.

 

(31.07.2006)